STA Älvsborgskretsen
 

Medlemskap

Du ansluter dig enklast genom att fylla i formuläret här och du kan be om digital faktura: http://tradgardsamatorerna.nu/content/ny-medlem

Du kan också sätta in medlemsavgiften direkt 300 SEK på bankgiro 115-4251 eller betala till Swish-kontot 1235897384.

Glöm inte att ange att det gäller medlemskap i Sällskapet Trädgårdsamatörerna Älvsborgskretsen. Ange ditt namn, adress, telefonnummer och e-post på inbetalningskortet.

Sällskapet Trädgårdsamatörerna och kretsar

Sällskapet Trädgårdsamatörerna är en rikstäckande ideell förening med ca 7 900 medlemmar fördelat på 25 lokala kretsar och specialgrupper. STA Älvsborgskretsen har ett medlemsantal på ca 310 medlemmar i skrivande stund.

På riksnivå ordnas längre resor samt att varje år ordnar någon av kretsarna Riksmöte där medlemmar från hela Sverige träffas en helg för aktiviteter, besöksträdgårdar och en avslutande växtmarknad.

 • Tidningen Trädgårdsamatören utkommer 4 gånger per år, med bl.a. reportage, information och växtbilder.
 • Du får också möjlighet att beställa frö från frölistan med över 2 500 olika växter som medlemmarna har skickat in. För 80 kronor får du beställa 20 portioner. Många av dessa är svåra att få tag på annat sätt.
 • Dessutom får du tillgång till de skrifter som produceras inom föreningen, t.ex. om primulor, liljor, frösådd och botanik för amatörer.
 • Älvsborgskretsens medlemstidning Blombladet utkommer 4 gånger/år. I den finns bl.a. kalendarium med aktuella aktiviteter, tillbakablickar från gångna träffar samt artiklar om framtida händelser att se fram emot.
 • Varje krets ordnar eget program med föredrag, bildvisningar, kurser, växtmarknad, trädgårdsringar, dags- och helgresor samt andra aktiviteter som du som medlem kan deltaga i.
 • Vid föredragen/mötena så serveras kaffe/te och smörgåsar vilket ingår i entrépriset. Då anordnas också lotterier med fina priser som t.ex. växter och andra (främst) trädgårdsrelaterade saker som priser och dessa är skänkta av medlemmarna.
 • En bra förmån är också de trädgårdstillbehör som säljs till mycket rimliga priser i samband med möten/föreläsningar.
 • När det är säsong så har ofta föredragshållare med sig växter, lökar och knölar som kan vara ovanliga och svåra att få tag i ute i handeln - även detta till bra pris.
 • Under de resor som medlemmarna gör besöks både attraktiva plantskolor och spännande trädgårdar, ofta i andra landskap än kretsens eget.
 • Kretsarnas medlemmar besitter stora kunskaper där du som medlem kan lära dig om frösådd, förökning och allt som har med växtodling i olika miljöer att göra.
 • Under odlingssäsongen visar en del av medlemmarna men även andra trädgårdsintresserade sina trädgårdar på bestämda datum. Ibland så säljer ägarna till de visade trädgårdarna, plantor när de har överskott.
 • Medlemmar i Älvsborgskretsen har 10 -15 % rabatt på främst perenna växter på flera plantskolor vid uppvisande av medlemskort.

Välkommen att anmäla dig som medlem och delta i en trevlig gemenskap med andra som delar ditt intresse för växter och trädgård.